Tehnologija cloud platforme 100procent.si

100 PROCENT DATOTEČNI SISTEM

Datotečni sistem za geografsko ločeno gostovanje100pFS je datotečni sistem zasnovan na ZFS datotečnem sistemu, ki mu je bil dodan replikacijski mehanizem. Program konstantno spremlja datotečni sistem za nove spremembe, kadar naredimo spremembo na spletni strani, bazi je ta sprememba zaznana in se naredi ZFS Snapshot, ki se ga pošlje na vsaj 2 drugi fizično odaljeni lokaciji. Ta replikacijski dogodek se zgodi vsakih nekaj sekund, kar zagotavlja, da vsaj 3 strežniki na 3 lokacijah imajo shranjene vaše spremembe na spletnih straneh , bazah ali emailih. Ker se ti Snapshoti delajo redno in hranijo tako starejše datoteke kot tudi novejše datoteke, lahko enostavno pride že do izbrisanih podatkov z enim klikom preko nadzorne plošče. (Zavrtite čas nazaj na podatkih)

LOADBALANCER SISTEM

loadbalancer gostovanjeEden izmed problemov klasičnega gostovanja je, da lahko spletna stran potrebuje zelo malo strežniških resursov do potrebe po celotnem namenskem strežniku v roku nekaj minut. Normalno to pomeni ročno selitev spletne strani na drug strežnik, kar prinese zelo veliko časa nedosegljivosti.
100 procent gostovanje nudi rešitev temu problemu - kadar vaša spletna stran postane obremenjena, sistem avtomatsko in transparentno preusmeri zahtevke na ločen strežnik, ker pa se vsi podatki že nahajajo na 3 ločenih strežnikih ni potrebe po takratnem kopiranju podatkov, kar bi običajno vzelo največ časa.

TOLERANCA NAPAK

replikacija podatkov za gostovanjeKer 100pFS replikacijska tehnologija omogoča, da so vaši podatki sočasno na najmanj 3 strežnikih, in load balancer omogoča transparentno premeščanje vaših strani iz strežnika na strežnik - V primetu izpada strežnika, drug strežnik z kopijo vseh podatkov prevzame njegovo nalogo z podatki, ki so stari največ 10 sekund. Ker so vsi naši strežniki locirani na ločenih geografskih lokacijah, lahko pride do odpovedi celotnih podatkovnih centrov, potresov, nuklearnih napadov vendar vaša spletna stran bo še vedno delovala brez prekinitve.